Detta behöver du till cirka 4 portioner
1 burk färdigkokta kikärtor (400 g)
3 morötter
2 lökar
1 paprika
3 dl strimlad vitkål
1 chili
3 tsk röd currypasta
1 stor burk kokosmjölk (400 ml)
8 anansringar plus lite av spadet
olja att steka i
Så här gör du:
Skala morötterna och lökarna, strimla. Strimla vitkålen. Dela chilin på längden och ta bort fröna och det vita, hacka. Dela paprikan på mitten och strimla.
Häll i olja i en gryta och häll i alla grönsaker, häll i currypastan. Blanda och fräs i cirka tio minuter.
Tillsätt kikärtorna (skölj dem noga innan) och fräs lite till. Häll i kokosmjölken, småputtra i 5 minuter.
Dela ananasringarna i bitar (ca 1,5 cm) strö över och blanda. Häll i lite av ananasspadet.
Servera ris till. Det är gott att strö grovhackade jordnötter eller cashewnötter över grytan.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar