detta behövs til två personer:
2 portioner kokt & kallt jasmineris
150 g tofu
10 sockerärtor
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 tsk röd currypasta
olja
2 msk soja
2 msk fisksås
lite socker
ev: färsk chili, thaibasilika och isbergssallad
så här gör du:
Skala och finhacka vitlöksklyftan stek den i olja tillsammans med currypastan i ungefär två minuter. Skär tofun i bitar och lägg i med pastan & vitlöken tillsätt curryn, stek tills tofun får en krispig yta.
Skär salladslöken och lägg i, stek ungefär 1 minut. Tillsätt riset, sojan, fisksås och sockret. Stek ett par minuter. Skär sockerärtorna på längden, lägg i. Servera med Isbergsallad & thaibasilka.
Vill du ha en starkare variant kan du ha i färsk chili, stek den då tillsammans med vitlöken & currypastan.
Smaklig måltid!
1 kommentar:
Det här receptet ska jag nog också pröva, vilken bra ide på mat!-Sara
Skicka en kommentar