Denna bas varierar jag med lite "vad som helst" exempelvis är det gott och färgglatt med paprika & soltorkade tomater. För den som vill göra en mer matig kikärtssallad kan någon grönsallad och grönsaker läggas till. Här kommer "mitt basrecept":
Detta behövs till 4 portioner:
400 g kikärtor (ett pkt färdigkokta)
2 vårlökar
1 näve bladpersilja
3-4 msk olivolja
saften från 1/2 citron
en skvätt vit balsamvinäger
havssalt & nymalen svartpeppar
Lägg till om du vill ha en matigare sallad:
3 nävar ruccolasallad
15 kalamataoliver
10 cocktailtomater
Så här gör du:
Skölj kikärtorna noga i kallt vatten. Finhacka löken och persiljan. Lägg kikärtorna i en skål, häll över olivoljan & balsamvinäger, pressa citron över.
Tillsätt den hackade löken & persiljan, blanda väl. Salta och peppra, låg stå en stund innan servering så smakerna får komma fram.
För dig som vill ha ruccolasallad: ta ett stort fat och sprid ut sköljd sallad. Lägg kikärtssalladen i mitten. Dekorera med oliver och halverade cocktailtomater.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar