Största delen av resan var vi på den lilla ön Iona. Där bodde vi på Iona community som är en ekumenisk kristen kommunitet. På Iona blev det många fina möten och måltider tillsammans med andra gäster. Till största mån var det ekologiskt, närproducerat och rättvisemärkta ingredienser i maten. Bravo! Favoritmåltiden blev butternutsqush-soppa med sötpotatis, hembakt bröd och hummus med citron & apelsin. Spännande kombinationer!
Det blev ingen haggis under resan men vi åt en annan typisk skottsk maträtt. Till lunch en dag blev det Scotch Broth som är en soppa gjord på buljong, någon slags gryn och olika grönsaker bland annat purjolök och morot. Smakade okej men inte mer än så.
Det blev många scones och många koppar te på Iona. Ofta var det någon form av bär/frukt i: körsbär, russin eller apelsin i sconesen.

Ginger beer - friskt gott öl som tydligen ska bli ännu godare om man pressar lite citron i.
toast toast varje morgon
cream tea dvs te och scones med sylt & grädde

scottish coffe
båt till Staffa
krabbor i hamnstaden Oben
Otroligt god laxsmörgås med skottsk lax från Oben. Bästa matsäcken på tågresan mellan Oben - Glasgow.

Bakad potatis känns väldigt brittiskt tycker jag. Här ett hål i väggen med bakade potatisar i gamla stan i Edingburgh.
slottet i Edinburgh
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar