torsdag 3 mars 2011

tjeckisk mat

Under vår sista kväll i Prag slog vi på stort och frossade i tjeckisk mat. Det blev hela tre ganska flottiga rätter som vi systerlig delade på. Tjeckisk mat äter man på krogen och krogar finns det gott om i Prag. Mätta blev vi. Och glada var vi att vi beställt vatten och inte öl till. Oj, oj, tänk att äta sådan här mat varje dag och dessutom dricka öl till.



haket där vi åt vår tjeckiska måltid



schnizel & potatismos



knedlinky (knöde)l - en degig typ av klimp som kan bestå av olika ingredienser, denna var av bröd.gulash - gryta av nötkött utan grönsaker, den tjeckiska är varianten är inte lika kryddstark som sin ungerska kusin.



panerad ost & pommes med tartarsås

Betyg på vår tjeckiska måltid:

Som helhet var måltiden mer en härlig upplevelse än en god middag. Det var helt klart en mycket trevlig måltid. Gemytligt. Spännande, det kändes som att vi fick Prag i oss. Det godaste var potatismoset. Gulashen var tyvärr seg och knödeln var ganska smaklös men hade en intressant konsistens. Vi saknade grönsaker och färg!! Tänk vad lite citron & rödlök gör för ögat, lite mer av denna vara hade verkligen piffat till helheten.

Inga kommentarer: