lördag 16 februari 2013

fina dagar i Talinn


På andra sidan Östersjön ligger Talinn som en outforskad pärla. I en härlig röra trängs små gränder, pittoreska hus, estniska gummor som säljer stickade mössor & vantar, fantastiska kyrkor med torn, tinnar och lökkupoler och piffiga cafèer med eleganta bakelser.

En kväll utforskade vi en av Talinns alla ryska restauranger. På Troika frossade vi i läckerheter som brostj, lammfärsfyllda dumplings, blinier, ryskt öl, vodka och utsökt gurka som vi doppade i flytande honung och smetana. Jag har fått mersmak på rysk matkultur!

Förutom god mat så unnade jag och min vän oss flera spabehandlingar. Vill man göra en miniresa där njutning står i fokus rekommenderar jag gärna Talinn. En spännande sagostad, lagom långt bort och justa priser. Efter Cleopatras mjölkbad och för många chokladbakelser hoppas jag att jag är redo för verkligheten med jobb och uppsatsskrivande. 
2 kommentarer:

Tant Gul sa...

Min man har föreslagit flera gånger att vi ska åka till Tallin. Jag har inte alls känt mig lockad. Men nu när jag ser dit inlägg blir jag allt lite sugen. Vilken charmig miljö och fantastisk mat.

Katarina sa...

Jag var faktiskt också lite anti först. För mig kändes det "fel" att resa österut var mer inne på söderut och värmen. Men så blev det Talinn :) Priset styrde mycket och vi ville ha en resa där vi tog hand om oss och kunde unna oss mycket. Då passade det bra med spa. Jag blev faktiskt förvånad att det var en så otroligt vacker & charmigt stad, speciellt i den gamla delen. Jag gärna åka tillbaka under vår/sommar. Kanske du och din man kommer iväg, hoppas det :)