En kväll åt vi maragbedindjang (arabiska)/ shurosthtbedingdjong (persiska) som är en auberginegryta (det finns en stor risk att jag har stavat fel).
Stek lök, stek nötkött tillsätt tomatpuré, vatten, salt, citron, en speciell kryddblandning. Fritera aubergine i olja och lägg i grytan. Detta ska puttra länge. Enligt Marhdeia är den största skillnaden mellan den arabiska och persiska varianten hur man skär auberginen. Den arabiska har skivad aubergine och den persiska har aubergine skuren på längden.
Till den goda & mustiga grytan åt vi saffranris, oliver, sallad och libabröd. Till maten drack vi lebin (arabiska)/ dugh (persiska) som är en yoghurtdryck av yogurt, vatten och salt.
Efter maten drack vi starkt te med mycket socker och mumsade på smördegsbullar med vit sirap, fikon, aprikoser och kaffegodis. I bakgrunden skymtar guldfiskar från det persiska nyårsfirandet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar