Att äta något salt till ugnspannkaka är verkligen gott. Detta salta behöver nödvändigtvis inte vara något köttigt. Min bror och hans flickvän brukar ha stekt hallomumiost till vilket är mycket gott. I söndags åt jag middag hemma hos dem och kombinationen ugnspannkaka (som är lite söt i sig), salt halloumiost & syrlig ligonsylt (hemmagjord) fick mig att jubla. Prova!!
detta behöver du till 4 portioner:
3 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
smör/margarin till formen
så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form. Vispa sönder äggen lätt i en skål, tillsätt hälften av mjölken, mjölet & saltet. Vispa slätt. Häll i resten av mjölken. Vispa. Häll smeten i formen. Grädda i ugefär 30 min, tills pannkakan har fått färg och blivit stel. (receptet är från rutiga kokboken).
En grann pannkaka :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar