måndag 9 april 2012

boveteplättar med mandel & frukt


detta behövs till två personer:

2 bananer
1.5 dl sojamjölk
2 ägg
2 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mandel
salt
smör

att servera till:

grekisk yoghurt
frukt & bär, jag hade hallon och melon
mera mandel om man vill

så här gör du:

Börja med att skålla mandeln; jag brukar lägga mandeln i en kastrull med vatten, koka upp och hälla av vattnet. Sedan lägga mandeln i kallt vatten och trycka av skalet en efter en.

Vispa ägg och mjölk, tillsätt mjölet. Vispa så det inte blir klumpar. Tillsätt salt, bakpulver och mosad banan. Låt stå i ca 10 - 15 min. Hacka mandeln och lägg i smeten.

Stek i smör i het panna, ca 3/4 dl per omgång. Servera nygräddade med grekisk yoghurt, färska bär och frukt.



Inga kommentarer: