söndag 11 november 2012

italiensk tonfisksallad


Lasange, gnocchi, pizza, risotto och pasta i all ära. Italienska läckra maträtter med klass. Men faktiskt var det så att den måltid som fick mina smaklökar att slå högst volter under Rom-resan bestod av en enkel tonfisksallad. Denna tonfisksallad var himmelsk god med blandad sallad (mycket ruccola) tomater, silverlök, oliver, basilika, tonfisk och mozzarella. 

På salladen ringlade jag olivolja och balsamvinäger. Smakerna av denna sallad där varje smak fick blomma ut har jag burit med mig och lever på fortfarande. Silverlök passar mig bra eftersom jag verkligen gillar lök men är väldigt känslig. Silverlöken är mildare men har ändå en tydlig löksmak.  Mozzarellan var trådig och fin :) 


Här hemma har det blivit ett par salladsluncher, jag hade orginalingredienserna plus avokado och ägg. Lägg tre nävar blandad sallad (jag hade ruccola och spenat), klyfta en tomat (inte kylskåpskall, låt tomaterna ligga framme så de smakar tomat), skiva en fjärdedels silverlök, lägg på en halv burk tonfisk, ett kokt ägg, en halv avokado, dela en mozzarellaboll, strö basilikablad över tillsist ringla olivolja och balsamvinäger.


Här är salladen som blev min största gastronomiska upplevelse under Rom-resan :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,jag undra om du har recept på dom här:)Vet dom är jättegoda,och vet du var det går att köpa den form till dom,så dom får det fina mönster!
klecha

Katarina sa...

Hej, jag har aldrig bakat kleche, men tänkt göra det till julen :) Jag har tänkt använda detta recept:

http://dagensmatochbak.wordpress.com/?s=Irakiska+traditionella+kakor

lycka till!

Anonym sa...

Tack:)undra om du vet var det går att köpa den plast form,en del brukar
bliver så himla fint mönster?