Idag har jag ätit rester, prima sådana. Faktum är att denna gryta blev ännu godare idag som lunch än som gårdagens middag. Så nästa gång jag lagar denna gryta dubblar jag såklart. Grejen med grytan är ancho chilipepparn som verkligen gör sig finfin i gryta med kikärtor & tomat. Chilin har en örtliknande arom och är ganska mild i sin hetta.
detta behövs till tre personer:
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
3.5 dl kokta kikärtor (en förpackning, eller om du kokar själv)
1 burk krossade tomater
1 halv ask cocktailtomater
ca 1 dl vatten
rapsolja
1 tsk stark paprika
3 krm anchochili (plusminus)
salt & peppar
100 g fetaost
1.5 dl grekisk yoghurt
olivolja
torkad timjan
havssalt
gör så här:
Skala och hacka löken och vitlöken. Värm lite rapsolja i en gryta och häll i löken. Bryn försiktigt. Tvätta och skär paprikan i bitar och tillsätt i grytan. Låt steka på ganska svag värme (ska inte ta färg) utan bli mjukt. Pudra över parikapulvret och chilin, rör om.
Tillsätt de krossade tomaterna och lite vatten, låt puttra ca 5 min. Tvätta tomaterna och halvera dem (låt några vara hela). Skölj kikärtorna noga och häll dem och tomaterna i grytan. Låt puttra ungefär en kvart. Smaka av med salt & peppar.
Mosa fetaosten med en gaffel. Häll på lite olivolja och smulad torkad timjan. Blanda med yoghurten. Smaka av med havssalt.
Servera grytan med fetaostkrämen och något bröd till. Jag gillar libabröd eftersom jag då kan äta med brödet. Igår vid middagsdags var vi rejält hungriga här hemma så vi åt bulgur och en spenatsallad till.
Smaklig spis!
3 kommentarer:
Vilken härlig gryta:)
Vad kul att du tittade in hos mig, så jag fick upptäcka din blogg. Hit kommer jag fler gånger:)
Åh så smarrigt det lät, kikärtor är ju riktigt gott och likaså fetaostkräm... Kan ju inte bli annat än gott;)
Ha en fin dag!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Kikärter är så gott i grytor:)
Skicka en kommentar