söndag 24 januari 2010
nudlar med lax
detta behöver du till två portioner
2 laxfilèer
nudlar av valfri sort ca: 150 g
en bit vitkål ca 250 g
1 halv gullök
1 chili
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl teriyakisås
salt & peppar
lime
2 msk oskalade sesamfrön
Så här gör du:
Skär kålen i strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftan, dela chilin på längden och ta bort kärnorna. Skär chilin i små strimlor. Skär löken i klyftor och stek i olja på ganska varm värme. Tillsätt kålen, vitlöken och chilin och stek lite till. Lägg i en skål.
Koka nudlarna enling förpackningen, ställ åt sidan.
Stek laxen, pressa lime på, salta & peppra och tillsätt teriyakisåsen. Dela laxen i bitar, tillsätt kålblandningen och nudlarna. Blanda ordentligt.
Strö över sesamfrön och ev dekorera med mer chili.
Smaklig måltid!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
-
Skicka en kommentar