torsdag 22 april 2010

auberginegryta


det här hade jag i min gryta (4 portioner):

1 stor aubergine
ungefär 200 g frusen bladspenat
1 stor gullök
4 msk tomatpuré
1/2 citron
bladpersilja
salt
peppar
olja
vatten

så här gör du:

Tvätta och skiva aubergine. Salta skivorna och lägg på ett fat, låt dra i 20-30 minuter. Skölj av. Skala och hacka löken, stek i olja. Tillsätt bladspenaten, stek lite till. Ställ blandningen åt sidan.

Stek abuberginen i olja så att den får färg på båda sidor. Tillsätt tomatpuré och vatten så att det täcker auberginen. Småputtra ca 10 minuter. Tillsätt lök/spenatblandningen, salt, peppar och saften från en halv citron. Puttra lite till, ca 10 minuter.

Finhacka rikligt med bladpersilja och strö över. Gott att äta basmatiris och libabröd till.



Nyttigt, gott & vackert med massor av färsk bladpersilja!



Till grytan åt jag "dillris": basmatiris med torkad dill, saffran, gurkmeja & svarta oliver.


Smaklig måltid!

Inga kommentarer: