söndag 21 augusti 2011

fortfarande sommar

Det går alltid lika fort, slutet av sommaren. Skönt att pressa ut det sista av denna årstid som det ibland känns som vi svenskar lever för. Vi ser fram emot sommaren och vi ser tillbaka på sommaren. Snart är hösten här och med den börjar vi drömma oss tillbaka till det som var. Men fortfarande är det faktiskt varmt och skönt för att kunna sitta ute och umgås. Så börja inte se tillbaka på sommaren riktigt än.

Idag var familjen på besök och mamma bjöd på middag; hämtmat från jenin här i Hammarkullen. Deras babaganoush & hummus är fantastisk, även shishkebaben visade sig vara riktigt god :) men pirogerna de var för hårda :(

Jag stod för lite plock som jag fyndat på den internationella matmarknaden på kulturkalaset. Till detta drack vi en brokig blandning av diverse småflaskor jag köpt i hammarkullens affärer; melonläsk, arabiska juicer mm.plock med fetaostfyllda oliver, rökt ost och gurka till lillemanarabisk bufféshishkebaben som var saftig & kryddig, gott!!kungen av hummus :) gott tillsammans med färskt libabröd!

Inga kommentarer: