söndag 19 februari 2012

miras babaganoush

Miras babaganoush är ljuvlig, den rostade löken ger sötma och majonäsen gör den extra krämig, helt fantastisk!



detta blir mycket babaganoush, ca 12 portioner (halvera receptet om du vill göra mindre):

5 auberginer
3 gula lökar
1 1/2 dl tahini (sesampasta)
2 dl yogurt
2 stora msk majonäs
3 stora klyftor vitlök
1/2 tsk salt
3/4 dl citronsaft

så här gör du:

Snitta auberginerna och löken rosta dem sedan i ugnen på 250 grader i ungefär 45 minuter. Låt grönsakerna svalna.

Skala och hacka aubergine och lök. Det gör inget om lite skal kommer med, det ger bara extra smak. Blanda den hackade auberginen och löken. Häll av lite av vätskan.

Häll i tahini, yogurt, majonäs och blanda. Smaksätt med pressad vitlök, salt och citronsaft. Vill du ha en slät röra kan du använda en stavmixer, själv föredrar jag en babaganoush som inte är helt slät.

Denna arabiska röra är god att ha till bröd, doppa grönsaker i, som tillbehör till grillat eller på en buffé.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar oxå gott!

Katarina sa...

Miras babaganoush är den godaste jag ätit, majonäsen och den rostade löken är en fatastisk kombo med augerginen. Jag tycker absolut du ska prova!