tisdag 26 juni 2012
svamp & bönfylld spetspaprika
till fyra portioner behövs:
7 röda spetspaprikor
5 dl hackade färska champinjoner
1 stor burk skivade champinjoner
1 stor burk kidneybönor
1 gul lök
2-3 klyftor vitlök
4 stora msk tomatpuré
3 stora msk mild ajvar
ca 200 g fetaost
2 dl finhackad bladpersilja
2 krm cayennepeppar
olivolja
salt & peppar
gör så här:
Skölj paprikorna och dela den på mitten, behåll gärna själken. Rensa bort kärnorna och hinnorna. Lägg bakplåtspapper på en plåt, lägg paprikorna på och ringla över olivolja. Ungsbaka i 20 min på 240 grader.
Hacka löken och vitlöksklyftorna, stek i olivolja. Häll i den hackade svampen och tillsätt den andra svampen efter en stund. stek ett par minuter, tillsätt cayennepeppar, tomatpuré och ajvar. Låt blandningen gojsa ihop sig. Tillsätt kidneybönorna nogrannt avsköljda. Smaka av med peppar och salt.
Fyll de halva ungsbakade paprikorna med svamp & bönröran, toppa varje paprika med smulad fetaost. Gratinera i ugnen på 200 grader ca 20 minuter.
Servera gärna ett gott bröd och medelhavsyoghurt till.
Smaklig måltid!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar