söndag 28 oktober 2012

faloode

Nu har jag smakat den persiska efterrätten Faloode, det var spännande smaker. Rosenvatten är ett ganska outforskat område för mig och det samma gäller frusna risnudlar. Faloode är alltså frusna risnudlar med sockerlag och rosenvatten. Som smaksätts med olika smaker som frukt & bär. Jag åt med jordgubbspuré och färska jordgubbar. För mig passar denna efterrätt mer på sommaren än nu när det är ruggigt, så nästa sommar utforskar jag gärna denna friska efterrätt mer.    


4 kommentarer:

Remsan sa...

Oj! Snacka om spännande efterrätt. Rosenvatten kan jag inte heller skryta med att jag varesig använt i matlagningen eller ätit rätter med det i. Bara sett det i olika recept.

Mårtenssons kök sa...

Frusna risnudlar har vi aldrig hört talas om, men det hela tillsammans låter som en riktigt höjdardessert just på sommaren.

Sanna sa...

Åh jag vill verkligen åka till Rom. Ser så mysigt ut!

Katarina sa...

Sanna, Rom är en härlig stad, känns som att man går omkring i ett stort museum. Massor av goda smaker att upptäcka! Ha det fint!