lördag 1 augusti 2009

Busters lammstek

Detta italienska sätt att tillaga lamm på har min kusins pojkvän Buster lärt mig. Pricken över i:et i denna rätt är mötet mellan anjovisens sälta och citronens syrlighet. Servera gärna rostad örtpotatis till. Om du tillagar potatisen i samma form som lammsteken får potatisen smak av lammets goda smakrika sky. Receptet räcker till cirka fem personer.

Det här behöver du:

1 kg lammstek med eller utan ben

sås

2 citroner
havssalt
2-3 klyftor vitlök
rosmarin (eller andra torkade örter)

3-4 anjovis

Så här gör du:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader

Pressa citronerna, hacka vitlöksklyftorna och lägg i en skål

Tillsätt saltet och örterna

Gnugga insidan av steken med "citronsåsen"

Klipp anjovisen i småbitar. Gör små hål med sax eller kniv på insidan av steken, tryck in anjovisbitarna

Knyt ihop steken och lägg den i en form

Sätt in steken i ugnen 180-200 grader i cirka 35 minuter

Vänd på steken och ställ i den i ugnen i ungefär 20 minuter till

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: