Detta italienska sätt att tillaga lamm på har min kusins pojkvän Buster lärt mig. Pricken över i:et i denna rätt är mötet mellan anjovisens sälta och citronens syrlighet. Servera gärna rostad örtpotatis till. Om du tillagar potatisen i samma form som lammsteken får potatisen smak av lammets goda smakrika sky. Receptet räcker till cirka fem personer.
Det här behöver du:
1 kg lammstek med eller utan ben
sås
2 citroner
havssalt
2-3 klyftor vitlök
rosmarin (eller andra torkade örter)
3-4 anjovis
Så här gör du:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader
Pressa citronerna, hacka vitlöksklyftorna och lägg i en skål
Tillsätt saltet och örterna
Gnugga insidan av steken med "citronsåsen"
Klipp anjovisen i småbitar. Gör små hål med sax eller kniv på insidan av steken, tryck in anjovisbitarna
Knyt ihop steken och lägg den i en form
Sätt in steken i ugnen 180-200 grader i cirka 35 minuter
Vänd på steken och ställ i den i ugnen i ungefär 20 minuter till
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar