måndag 31 augusti 2009
indisk grönsaksgryta
De senaste dagarna har jag gått omkring och varit supersugen på blommkål. Idag slog jag slag i saken och gick till grönsakaffären på hammarkulletorget och köpte mig ett grannt blommkålshuvud. Det blev en indieninspirerad gryta med massa goda grönsaker i. Jag hade varken ris, couscous eller bulgur hemma så jag åt grytan rätt upp och ner. Väldigt mättande med potatisen och blommkålen.
3 portioner
Det här behöver du:
2-3 msk curry
olja
1 stor gul lök
2 stora potatisar
2 stora morötter
1 blommkålshuvud
1 knippe broccoli
1 näve sockerärtor
3 dl kokosmjölk
vatten
bladpersilja eller färsk koriander
caschewnötter
Så här gör du:
Skala morötterna, potatisarna och löken. Dela morötterna och potatisarna i ca 2 cm bitar och hacka löken.
Häll lite olja i en stor panna/gryta, när den blivit het lägg i curryn. Lägg i den hackade löken efter ca 2 minuter. Bryn i cirka 5 minuter.
Tillsätt potatisen och morötterna, stek tillsammans så potatisen/morötterna gottas runt i curryn. Tillsätt vatten så det täcker potatisen/morötterna. Koka en kvart.
Dela blommkålshuvudet i bitar, detsamma med broccolin. Tillsätt blommkålsbitarna, koka i tio minuter. Ev får du hälla i lite mer vatten, det ska vara så mkt vatten så att grönsakerna kan kokas i det.
Skölj och dela sockerärtorna på mitten. Tillsätt dem samt broccolin och kokosmjölken, koka cirka en kvart.
Hacka bladpersiljan/koriandern och strö över grytan precis innan servering. Grovhacka caschewnötterna och servera bredvid i en skål.
Gott att servera till:
basmatiris/couscous/bulgur
naanbröd eller annat bröd som man kan äta med
raita (indisk yogurtsås med blandannat mynta)
smaklig måltid!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar