torsdag 26 november 2009

rödbetsbiffar



Detta behöver du till 3 portioner:

3 dl potatismos
1 gul lök
1 knippe färsk broccoli
2 stora rödbetor
1/2-1 hel färsk röd chili, beroende på hur heta biffar du vill ha
persilja
peppar & salt
olivolja

Så här gör du:

Hacka löken och stek den i lite olivolja, så den blir mjuk (svag värme). Lägg moset i en skål och tillsätt löken. Skär broccolin i små buketter.

Skala rödbetorna och riv på den grövsta sidan på rivjärnet. Blanda i broccolin och rödbetsrivet i skålen. Ta bort kärnorna ur chilin och finhacka.

Hacka persilja. Blanda i chilin och persiljan. Salta och peppra. Forma nio biffar och stek dem i olivolja.

Det är gott att servera en röra till biffarna som består av yoghurt och fetaost. Mitt tips är att använda en riktigt krämig yogurt exempelvis turkisk/grekisk i hink. Mosa en rejäl bit riktig fetaost i cirka 2 dl yoghurt (för tre personer).

Riktig fetaost är gjord av får eller getmjölk. Min favorit fetaost brukar jag köpa i stora Saluhallen. Perfekt sälta. Fetaoströrans sälta tillsammans med röbetornas sötma blir en supergod kombination.

Njut!

Inga kommentarer: