Ifall tomatpajen står för enkla smaker så står denna paj för motsatsen. Pajen är ett fyverkeri för smaklökarna. Många spännande smaker som möts i en härlig fest. Min vän Marie bjöd på denna goda och annorlunda paj. Här kommer både foto och recept:
det här behöver du till en stor paj (6 hungriga personer):
fyllning:
350 g bladspenat
2 pkt vit ost (Arla apetina)
250 g keso
2 dl vispgrädde
3 st ägg
1 pkt soltorkade tomater
2 dl svarta oliver utan kärna
4 st vitlöksklyftor
2-3 msk flytande honung
spiskummin
torkad basilika
salt & peppar
pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
2 msk olivolja
dekoration:
vita sesamfrön
tomatklyftor
oliver
bladpersilja
så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingridienser till pajdegen. Kavla ut degen och lägg i en pajform. Nagga med en gaffel och låt stå i kylen i tjugo minuter.
Stek bladspenet med vitlöken (pressa den). Tillsätt basilikan och spiskumminen. Smula apetina osten och tillsätt. Blanda i keson, ägg, vispgrädde, honung, salt & peppar. Hacka de soltorkade tomaterna & oliverna och lägg i blandningen.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter och fyll det sedan med blandningen. Grädda i ungefär 35 minuter. Dekorera med tomatklyftor, oliver, bladpersilja och vita sesamfrön.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar