Tillsammans lagade vi tre olika matträtter, två koreanska och en filippinsk. Spännande nya smaker att utforska, speciellt fastnade jag för den karaktäristiska sötman. När grönsakerna stektes till bibimbapen var det i generöst av sesamolja och socker. Även det koreanska chilipastan hade en utpräglad sötma i sig. Det söta i kombination med det heta blev en fin balans.
Vi gjorde fina dekorationer av grönsaker och frukt. Jojo hade en lektion i asiatiskt bordsskick, vi var inte många som fick godkänt men njuta av maten det gjorde vi även ifall vi åt med bestick.
Bulgogi - Tunna strimlor av lövbiff som har marinerats i vitlök, sesamolja, chilipasta och socker. Sedan har det stekts hastigt på hög värme. Passar bra till bibimbap.
Bimpibap - En av de populäraste rätterna i det koreanska köket, en rätt som kan varieras i det oändliga. I vår bimpibap hade vi ris, spenat, tofu, morötter, sjögräs, böngroddar, stekt ägg och koreansk chilipasta.
Bakusallad - en enkel fruktsallad som består av fyra ingredienser; grädde, kondenserad mjölk, färsk riven kokos och fruktcocktail.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar