onsdag 12 oktober 2011

musli med fikon & kokos




det här behöver du till tre medelstora burkar:


6 dl rågflingor
6 dl havregryn
200 g mandel
175 g cashewnötter

2 dl rostade pumpafrön
2 dl kokosflingor
150 g torkade fikon
30 g gojibär

5 msk honung
2 dl vatten
3 msk solrosolja
2 msk råsocker
kanel


Så här gör du:


Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka mandel och cashewnötter (om du vill kan du skålla mandeln innan) blanda med havregryn och rågflingor i en stor skål.

Smält honungen, blanda med råsocker, vatten och solrosolja. Häll över musliblandningen, blanda ordentligt, krama in vätskan i muslin med händerna. Krydda med kanel.

Lägg blandningen på bakplåtspapper i en djup plåt. Rosta i ugnen i ca 30 - 45 minuter. Rör om ofta i blandningen och vakta noga eftersom det lätt kan brännas.

Skär fikonen i bitar. När muslin svalnat blandar du i pumpafrön, kokos, gogibär och fikon.

Klart!






musli i en fin burk är en trevlig present till någon du tycker om

Inga kommentarer: