onsdag 12 oktober 2011
musli med fikon & kokos
det här behöver du till tre medelstora burkar:
6 dl rågflingor
6 dl havregryn
200 g mandel
175 g cashewnötter
2 dl rostade pumpafrön
2 dl kokosflingor
150 g torkade fikon
30 g gojibär
5 msk honung
2 dl vatten
3 msk solrosolja
2 msk råsocker
kanel
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka mandel och cashewnötter (om du vill kan du skålla mandeln innan) blanda med havregryn och rågflingor i en stor skål.
Smält honungen, blanda med råsocker, vatten och solrosolja. Häll över musliblandningen, blanda ordentligt, krama in vätskan i muslin med händerna. Krydda med kanel.
Lägg blandningen på bakplåtspapper i en djup plåt. Rosta i ugnen i ca 30 - 45 minuter. Rör om ofta i blandningen och vakta noga eftersom det lätt kan brännas.
Skär fikonen i bitar. När muslin svalnat blandar du i pumpafrön, kokos, gogibär och fikon.
Klart!
musli i en fin burk är en trevlig present till någon du tycker om
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar