måndag 7 maj 2012

gul vårsallad

Att laga mat är som att måla, du har en palett av smaker & färger som du blandar, improviserar och skapar konstverk med. Att laga mat efter färg är inspirerande och kul, kanske hittar du nya ingredienser och smaker till din unika tavla för att de har den "rätta" färgen. 

Här har jag lagat en sallad där jag har försökt fånga den gula färgen. Lagom krämig äggula, gul paprika och gyllende krutonger fick sätta smak och färg på denna vårsallad. Annat som hade varit snyggt i salladen hade varit gula tomater, ringblommor och physsalis. Just sallader är perfekt att skapa när det gäller att gå loss med smak & färgpaletten. Sallader, grönsaker, olika ostar, ätbara blommor, frukter & bär, klarblåa blåbär, riktigt röda jordgubbar, små söta smultron, rött vattenmelonkött med vit fetaost, örter & kryddväxter, nötter, torkade bär...

      

Inga kommentarer: