fredag 4 maj 2012

kebab



till tre personer behövs:


500 gram nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1stor näve bladpersilja
1 mindre näve mynta
1 tsk sju kryddor
salt
svartpeppar
1 äggvita
olja

servera till: lök, citron, bladpersilja, libabröd, yoghurtsås och grönsallad

gör så här:


Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken och blanda med färsen. Pressa vitlöken och tillsätt. Klipp eller finhacka myntan och persiljan och lägg i färsblandningen. Blanda ordentligt, tillsätt kryddorna och äggvitan. Blanda gärna med händerna så att kebabfärsen blir ordentligt blandad.

Dela färsen i tolv bitar, forma "korvar" som du plattar till. Stek i olja på medelvärme så att båda sidorna får färg (ca 1 min per sida). Lägg kebaben i en ugnsform och laga i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Ta ut formen och vänd på kebaben och laga ytterligare i 10 minuter.

Klart!


Inga kommentarer: