torsdag 19 juli 2012

marias gourmehamburgare


I helgen hälsade jag på min vän Maria, vi har alltid lika kul när vi ses. Eftersom vi både älskar mat i alla dess former blir det allt som oftast matsnack och något matäventyr. Denna gång bjöd Maria på hamburgare, extra roligt eftersom hamburgare ska vara en av sommarens mattrender. Då ska det vara lite fiiinare burgare och det tycker verkligen att Maria kan kalla sina burgare för. Detta om något var  fiiina hamburgare. 

Enkelheten talar för sig själv. Bara färs på högrev, salt & peppar. Thats it! Använd 400 -500 g till sex hamburgare Färsen ska arbetas så lite som möjligt, lägg den på plastfolie och forma till en korv, den ska vara kompakt. Skär sedan i sex delar, ta bort plastfoliet. Lägg på grillen och platta till. Salta & peppra ordentligt på varje sida. 
Hamburgebröd av majsbröd, två Mariahamburgare, en skiva ost, tomat, blandad sallad och tomatsås med rökig smak (väldigt god, tror den heter smokey and sweet av märket Heinz). 

Vi åt hemmagjorda pommes till. Skala färskpotatis och skär i ca 3 mm tjocka skivor. Lägg potatisen i en panna med höga kanter och fyll på med med rapsolja, precis så att potatisen täcks. Koka upp och sjud/koka på 3:an i ca 25 minuter höj sedan till 4-5:an ett par minuter så att potatisen får färg. Låt potatisen rinna av på hushållspapper lägg sedan i en skål och salta lätt. 


Hamburgare utan krusiduller, bara färs, salt & peppar.

Inga kommentarer: