torsdag 18 juni 2009

Sommarsallad med dill och sting


Dagen innan midsommar passar det bra med en somrig sallad med fräscha smaker. Dillen gör att salladen känns sommarsvensk, tillsammans med cayennepepparens hetta får salladen sting. Det är gott med en klick gräddfil eller yogurt till. Vi piffade till vår gräddfil med lite ädelost vilket blev en god kombination till salladen.

4 personer

4 stora nävar blandad sallad
2 dl majs
2 dl kokta vita stora bönor
150 g marinerad tofu
färsk dill
olivolja
svartpeppar
salt
cayennepeppar

Ädelostdipp:

2 dl gräddfil
3 msk ädelost (mjukost på tub, vi använde märket kavli)
svartpeppar

Så här gör du:

Dela tofun i kuber, stek på hög värme, låt svalna. Skölj salladen och lägg i en skål. Skölj bönorna väl och blanda med salladen.
Tillsätt majsen och dillen som ska vara finklippt. Ringla olivolja över salladen och salta och peppra efter tycke och smak. Prova dig fram med cayennepepparen, börja med lite och smaka dig fram. Till sist lägg i tofun och blanda om salladen.

Rör ihop gräddfilen med ädelosten. Krydda med svartpeppar, gärna nymalen från pepparkvarn.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: