fredag 16 oktober 2009
födelsedagssallad
I veckan fyllde Teresa år så jag och Anna fixade en födelsedagsmiddag åt henne. Vi bjöd på: Avocadosallad, bönbiffar med fetaost & soltorkade tomater, gräddfil, lantbröd med brieost, att dricka till mineralvatten (lime & jordgubbssmak) och vitt vin ( Jacob`s Creek, ett Austalienskt vin). Till efterätt capuccinoglass med dekorationer och grönt te.
Recept på födelsedagssalladen:
1 kruka valfri sallad (vi hade röd/grön sallad, fint med färg)
Ett par nävar rucolasallad
4 salladslökar
5 kvisttomater
2 avocado
25 g rostade cashewnötter
citron
dressing:
1 msk limesaft
1 tsk Dijon senap
1 msk gräddfil eller crème fraiche
1 msk hackad färsk persilja
3 msk olivolja
en gnutta socker
salt & peppar efter tycke och smak
Så här gör du:
Skölj salladen och rucolan och låt dem rinna av (har du en salladsslunga använd gärna den). Riv bladen för hand och lägg dem i botten på en stor salladsskål (det blir väldigt vackert om man använder en salladsskål som är mer som ett fat än skål.
Tvätta och skiva tomaterna och salladslöken, lägg på salladen. Grovhacka nötterna och strö över. Skär avocadon i tunna skivor och pensla med citronsaft (som håller de färgen), lägg i salladen.
Blanda alla ingridienser till dressingen och blanda kraftigt. Ringla dressingen över salladen.
Njut!
Vi har använd ett recept ur kokboken: Njut av Vegetariska rätter som bas men ändra en del saker så det blev ännu godare :) (tycker vi)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar