lördag 18 december 2010

fikonmarmelad

Krångligt, komplicerat och kletigt. Faktiskt inte. Okej visst blir marmeladen kletig, men det ska ju marmelad vara. Så kletig javisst men varken krånglig eller komplicerad att laga är denna marmelad. So here we go..



detta behövs tilll två mindre burkar:

250 g torkade fikon
1 dl råsocker
75 g osaltade cashewnötter
2.5 dl rödvin

så här gör du:

Finhacka fikon och nötter. Hur stora bitar är en smaksak. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vin. Låt sjuda i ungefär 15 minuter. Klart, enkelt eller hur ?!



lägg fikon, cashewnötter och råsocker i en kastrull



Häll i rödvin, jag använde de kravmärkta vinet: Merlot Cabernet. Vill du ha lite julkänsla på din fikonmarmelad kan du byta ut en del av vinet mot glögg.



så här ser marmeladen ut när den är klar


En fin julklapp eller gå-bort-present. Eller laga den till dig själv och njut med en bit roqueforte, mums.

receptet kommer från bloggen: matplatsen

Inga kommentarer: