Jag har allt för länge haft ett paket svart quinoa i skafferiet utan att komma på något roligt att laga. Men för ett tag sedan åt jag en supergod sallad med svart quinoa från Emmaskolans salladsbuffé. Äntligen inspiration. Yes. Här kommer min kopia på den goda salladen.
till fyra personer på en buffé behövs:
1 dl svart quinoa
4 msk solrosfrön
2-4 vårlökar (beror på hur stora de är)
1 päron av fast sort
1 stor näve bladpersilja
olivolja
havsalt
peppar
så här gör du:
Lägg quinoan i blöt i minst en halvtimme, detta för att det beska i skalet ska försvinna. Koka upp 2 dl vatten, tillsätt quinoan och koka på svag värme under lock i 15 - 20 minuter. Låt svalna.
Rosta solrosfrönen i en torr stekpanna på hög värme. Vakta noga, det går fort. Finhacka löken. Skala päronet och skär i småbitar. Finhacka persiljan. Blanda quinoa, lök, päron, persilja, olivolja, och smaka av med salt & peppar. Sist blandar du i solrosfrönen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar