fredag 2 december 2011

gul kycklingsoppa a´la tashrib

Här kommer receptet på en mustig soppa som värmer och mättar. Hemligheten är den arabiska kryddblandningen och att steka kycklingen i den tillsammans med rikligt med smör ( inte margarin).



detta behövs till två hungriga personer:

2 kycklingfiléer
5 potatisar
1 gul lök
1 gul paprika
1 kycklingbuljongtärning
cirka 7 dl vatten
2 tsk orientalisk/arabisk allkrydda
1 vitlöksklyfta
rapsolja
smör
svartpeppar

hackad kruspersilja, surdegsbröd och yogurt är gott till

så här gör du:

Smält en rejäl klick smör i en gryta. Blanda i allkryddan. Stek kycklingen på båda sidor i smör/kryddblandningen, ungefär 2 min per sida, så att kycklingen får lite färg. Ta upp och lägg åt sidan.

Skala och finhacka löken och vitlöken, fräs i olja några minuter (ska inte ta färg utan bara bli mjukt). Skala och tärna potatisarna, blanda med löken, fräs ett par minuter.

Smula i buljongen och tillsätt vatten (använd gärna vattenkokare så går det betydligt snabbare). Puttra i 15 minuter. Skär kycklingen i bitar och finhacka paprikan. Tillsätt paprikan och kycklingen och låt puttra i cirka 10 minuter. Soppan är klar när kycklingen och potatisen är genomkokt. Peppra och eventuellt salta.

Hackad persilja, ett gott bröd och en klick yogurt sätter extra piff på soppan.





Kycklingsoppan fick bra betyg :) Jätteott. Lägg bröd i soppan så blir det som Irakisk kycklingtashrib. Den här kryddningen är vanlig i Irak.

2 kommentarer:

Jasmine sa...

Ohh va gott det ser ut, har läst lite i din blogg och älskar att du lägger ut recept.. Detta ska jag definitivt prova laga :)

Katarina sa...

Hej Jasmine! Vad kul att du läst i bloggen :) Det är gott med grytor/soppor nu när det är kallt, just denna är jättegod. Gott nytt år! / Katta