Hemligheten i denna härliga rotfruktssoppa är cheddarosten som ligger och väntar nere på tallrikens botten...
detta behövs till fyra portioner:
1 gul lök
1 klyfta vitlök
6 potatisar
1 palsternacka
2 morötter
ca 1 liter vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar
1 citron
smör
salt
nymalen peppar
till servering:
2 dl riven ost t.ex. cheddar
färsk persilja (i receptet stod det färsk timjan)
krutonger
gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär potatis, palternacka och morot i små bitar.
Stek lök och vitlök glansiga i 1 msk smör. Tillsätt rotfrukterna, fräs 3 min. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna Koka ytterligare 15 min eller tills grönsakerna är helt mjuka.
Mixa soppan slät med en stavmixer. Pressa en citron och häll i 2 1/2 msk citronsaft i soppan. Krydda med 2 tsk salt och 1 krm peppar.
Lägg ost i botten på fyra tallrikar. Häll på rykande het soppa och toppa med brödkrutonger och persilja. Servera genast.
receptet hittade jag i tidningen Laga Lätt nummer 11, 2011
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar