söndag 14 februari 2010

kikärtsgryta med ananas & chili

Idag lagade jag en rejäl gryta, så nu har jag ett gäng glada matlådor inför veckan. Det som gjorde pricken över i:et var den söta smaken från ananasen tillsammans med den heta chilin. Du kan själv variera hur stark smak du vill ha, ta mer eller mindre av chilin och currypastan.

Detta behöver du till cirka 4 portioner

1 burk färdigkokta kikärtor (400 g)
3 morötter
2 lökar
1 paprika
3 dl strimlad vitkål
1 chili
3 tsk röd currypasta
1 stor burk kokosmjölk (400 ml)
8 anansringar plus lite av spadet
olja att steka i

Så här gör du:

Skala morötterna och lökarna, strimla. Strimla vitkålen. Dela chilin på längden och ta bort fröna och det vita, hacka. Dela paprikan på mitten och strimla.

Häll i olja i en gryta och häll i alla grönsaker, häll i currypastan. Blanda och fräs i cirka tio minuter.



Tillsätt kikärtorna (skölj dem noga innan) och fräs lite till. Häll i kokosmjölken, småputtra i 5 minuter.

Dela ananasringarna i bitar (ca 1,5 cm) strö över och blanda. Häll i lite av ananasspadet.

Servera ris till. Det är gott att strö grovhackade jordnötter eller cashewnötter över grytan.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: