torsdag 29 juli 2010

kycklingsallad de luxe


detta behövs till två hungriga personer:

1 grillad kyckling
1 kruka romansallad
2 tomater
1 dm gurka
1 halv gul paprika
1 avokado
en bit prästost
1/4 ljus baugette eller 1 liten

olivolja
vit balsamvinäger
svartpeppar
örtsalt

så här gör du:

Börja med krutongerna: skär baugetten i små kuber. Hetta upp olivolja i en panna, stek brödbitarna så de blir gyllenbruna. Krydda med örtsalt.

Skölj salladen och klappa den torr med hushållspapper, lägg på två tallrikar. Rensa kycklingen. Dela i små bitar och lägg hälften på varje tallrik (i mitten blir fint).

Skölj och skär gurkan, paprikan och tomaterna. Lägg grönsakerna som en krans runt kycklingen. Skala och skär avokadon, lägg den på salladen.

Riv osten och strö den och krutongerna över salladen. Blanda olivolja, vit balsamvinäger, svartpeppar & örtsalt och servera till salladen.

riktigt god sommarmat!

Inga kommentarer: