Idag fick jag inspiration till att baka muffins, jag som nästan aldrig bakar. I gårdagens aftonbladet var det en sida om matmuffins, så där började min inspiration. Muffinsarna (svårt i plural) blev jättegoda och nu har jag fryst in ett gäng för att ha till nästa picknick. Jag kan tänka mig att det även passar bra i en medelhavsinspirerad brunch. En brunch, får kanske bli nästa matprojekt!
till nio muffins behövs:
5 dl vetemjöl
50 g smör
2 dl gräddfil
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 & 1/2 msk torkad oregano
2 msk hackad färsk basilika
150 g fetaost
ca 30 svarta urkärnade oliver
salt & peppar
så här gör du:
Ta fram smöret ur kylskåpet så det blir rumsvarmt. Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp mjöl & bakpulver i en bunke, tillsätt salt (hur mycket beror på hur mycket sälta det är i fetaosten & oliverna, kan skippas helt), peppar, oregano och hackad basilika. Blanda.
Blanda i ägg, smör och gräddfil. Rör till en smet.
Ställ ut nio lite större muffinsformar på en plåt. Klicka ungefär två matskedar av smeten i botten av varje form.
Skär bitar av fetaost (2 gånger 1 cm) och tryck ner i mitten av varje muffins.
Grädda muffinsarna i cirka 15 minuter, eller tills de har fått färg.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar