onsdag 19 januari 2011

fiskgryta med saffran & fänkål

Här kommer receptet på en fisksoppa eller fiskgryta, beroende på hur tjock du gör den. En sak som är säker är att den garanterat blir god oavsett tjockleken. Mums!



detta hade jag till 3 personer:

2 vårlökar
2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 squash
1/2 fänkål
1 röd paprika
3 tomater
1 buljongtärning (fisk)
2 dl grädde
3 dl vatten
1dl creme fraiché
3 msk vetemjöl
lite olovolja
saffran
fänkålsfrön
salt
peppar
färsk dill
300 g fisk (jag hade lax och torsk)
1/2 kg oskalade räkor

gör så här:

Börja med att skala räkorna.

Skala och finhacka all lök. Skär squashen och paprikan i bitar. Strimla fänkålen. Skala och hacka tomaterna.

Fräs all lök i olja en gryta. Strö över stött saffran. Häll på mjölet och späd med vattnet. Tillsätt grädden och och koka upp. Tillsätt alla grönsaker utom tomaterna och buljongtärningen. Koka grytan några minuter. Krydda med fänkålsfrön.

Lägg i tomaterna och fisken, koka sakta ett par minuter. Salta och peppra. Tillsist strö räkorna och färsk dill över soppan/grytan.

Mums!

Inga kommentarer: