söndag 16 januari 2011

south american

I vasastan ligger den relativt nyöppnade restaurangen south american. Restaurangen består egentligen av två restauranger med south american på nedanvåningen och north american på ovanvåningen som är mer som en sportbar. Vi tycker det är spännande att prova nya restauranger och allt vad det innebär och hade höga förväntningar inför mötet med south american. Restaurangen får höga pluspoäng när det gäller: stämning, drinkar, service & inredning, det är helt enkelt ett väldigt trevligt koncept på denna restaurang. Vi hade med andra ord en bra kväll, men det finns ett stort men.. och det är maten.

Allt kändes fantastisk bra och vi såg fram emot buffén, men tyvärr blev den något av en besvikelse. En del "rätter" kändes lite för simpla, de hamnade i kategorin öppna-en-konserv-med-majs-typ, andra rätter var för smaklösa eller överkokta. Det fanns en del guldkorn, som skaldjuren men annars var det ganska tomt på guldkorn. Maten var okej men absolut inte mer än så. Kanske gjorde vi det klassiska bufféfelet, att ta lite av allt. Vi hade rabatt och betalade 100 kr för den sydamerikansk buffén istället för 249 kr. Med rabatten så kändes besöket prisvärt, men fullpris är INTE buffén värd.

Är du sugen på mysigt barhäng i januariimörkret gå då hit och drick en god drink och kanske gunga lite i de mysiga gungstolarna men undvik buffén.



Maria



kalla rätter



majs



varma rätter



Kattas första tallrik



Kattas andra tallrik



Kattas tredje tallrik



Kattas drink



Marias drink

Inga kommentarer: