måndag 27 juni 2011

kyckling med grön harissa & citron

För ett par dagar sedan lagade jag en kycklingrätt som gick i marockanska tecken. Kycklingen blev god men det godaste det var ändå spadet. Oj, vad gott. Citron, olivolja och mustiga kryddor i en härlig symfoni.





detta behöver du till två portioner:

2 kycklingfilèer
1 citron
8 minitomater
1 msk grön harissa (grön chili, mynta & vitlök)
chiliflingor
salt & peppar
olivolja

så här gör du:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda harissan, chilin, salt & peppar med lite olivolja. Lägg kycklingen i en form och gnid in den med kryddblandningen.

Skölj tomaterna och tvätta citron. Skär citronen i skivor, lägg tomat & citron runt kycklingen. Ringla lite olivolja över.

Laga kycklingen i ugnen i ungefär 20 minuter. Kycklingen ska inte vara rosa inuti och köttsaften ska vara klar.

Servera med ris, bulgur eller couscous, yogurtsås med mynta och bröd. Doppa bröd i spadet och njut :)

Smaklig måltid

Inga kommentarer: