måndag 4 juli 2011

svenska smaker

I går gifte sig min fina kusin Malin med en man från Fiilippinerna. Det var ett vackert utomhusbröllop vid en sjö. Den svenska naturen visade upp sig från sin vackraste sida och ett medeltidsband spelade. Magiskt.

Det var gäster från när och fjärran; Filippinerna, USA, Frankrike, Indonesien, Island och flera andra länder. Det var inte bara den svenska naturen som vi gäster fick njuta av utan vi fick även njuta av svenska smaker. Svenska smaker gick som en röd tråd genom hela menyn.förrätt: svenska tapas; lax rökt på tre olika sorters trä, skagenröra av räkor, majonäs, crème fraiche, röd lök & dill, löjrom från Vänern, jornötskockscreme med citron och färska räkor. Vitt vin eller Dugges öl från mikrobryggeri i Mölndal & snaps.huvudrätt: Ren tillagat på två olika sätt (varav en var långkok) med lingonsky, pommes Anna (potatiskaka) med rosmarin och svamp & lökragu. Rött vin.efterrätt: rabarbermousse & konserverade rabarber, vaniljglass med smulpaj, citronpannacotta, färsk rabarber med socker. Dessertvin.bröllopstårta: digestivebotten, hallonpannacotta, vit chokladmousse, choklad runt omring, färska blåbär & hallon och vaniljstänger som dekoration. Fem runda tårtor och en hjärtformad. Min kusin (brudens bror) hade skapat dessa underbart vackra och goda tårtor.


Jag tyckte hela menyn var god men det som stack ut och var något extra var långkok på ren som smälte i munnen :) Annars så var bröllopstårtan min favorit. Smakkombinationen hallon, blåbär & vit choklad var frisk och somrig.

Inga kommentarer: