måndag 7 december 2009

Lebanese Palace



Har precis kommit hem efter att ha blivit firad av Anna och Tea. Det var ett tag sedan jag fyllde år närmare bestämt elva månader sedan. Men det här var ett restaurangbesök som var väl värt att vänta på.

Lebanese Palace ligger i Kortedala och är relativt nyöppnat. Efter att ha gått in i en servicebutik, en pizzeria, bosniskserbiska kulturföreningen samt frågat fyra andra Kortedalabor kom vi slutligen fram till palatset. Oj, vilken fullträff! Gott, tjusigt, billigt och ypperlig service!

På menyn finns ett tjugotal kalla och varma meze-rätter som kostar mellan 29 -39 kr. Kyparen var vädigt flexibel när vi sa att två i sällskapet var vegitarianer. Vi kunde mixa lite som vi ville när det gällde piroger & kobe. Så en meze-rätt som var vegetarisk kunde vi byta ut en del mot kött och vice versa.

hommus - kikärtsröra, sesamolja, vitlök & citron
grillad hallomi - getost


wara ´enab - vindolmar fyllda med ris, tomat, mynta & persilja, indränkta i citron och olivolja.


Vi beställde även:

falafel - friterade kikärtsbiffar

baba ghannoish - grillad auberginröra, sesamolja, vitlök & citron

mhamara - Spansk röd chili & valnötter muntrade av brödsmulor

pirogmix - fylld fillodeg med spenat & ost

kobe - nötfärs med kanel & pinjenötter


Tjusigt värre var det i den otroligt stora lokalen. Här finns plats för stora fester.


Efter maten fick vi irakiskt te som var väldigt starkt med olika kryddor i. Om jag fattade det hela rätt, så var det speciella med detta te att de hade kokat upp i omgångar. Gott, men det behövdes ganska mycket socker i.

Vill man inte äta meze så finns det flera rätter att välja på som grillad kyckling, kafta, kebab och grillad fisk. Att dricka finns läsk, olika juicer, alkoholfri öl, mynta te och turkiskt kaffe mm. Vill man kan man bli kvar hela kvällen: röka argileh (vattenpipa), ta en kaffe i kaffebaren, försöka lära sig lite arabiska från kyparen och de andra gästerna, se på någon av de stora tv-skärmarna eller "bara" hänga då det var en väldigt skön stämmning i restaurangen.

På lördagar är det en dj som spelar. Öppetiderna är generösa. Alla dagar i veckan 13.00 - 24.00. Detta är en restaurang som jag definitivt kommer att besöka igen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack for intressant information