tisdag 15 december 2009

rysligt god risgrynspudding



Jag har varit på julknytkalas, min vän Marie stod för en riktigt julig & smarrig efterrätt. Hon bjöd på risgrynspudding med mangosås. Hon hade tänkt att ha saffran i men kryddan försvann med hennes far i bilen. Istället så blev det improvisation på hög nivå, hon mortlade pepparkakor och strödde i. Gott!



Receptet är ungefär, så det är improvisation och känsla som gäller :)

Detta behöver du:

risgrynsgröt
ägg (ca 7-8 st till formen på fotot)
smör
grädde
russin
pepparkakor

gör så här:

Vispa grädden och blanda med gröten. Smält smöret och häll i. Mortla ett par pepparkakor, blanda pepparkakssmulorna och russinen med risgrynsgrötsblandningen. Häll allt i en form. In i ugnen 175 grader i ungefär 40 min.

Gott att servera saftsås eller någon god sylt och grädde till.

Inga kommentarer: